Kunst, kultur og shopping på Oslos bryggekant

Norges vakre hovedstad, Oslo, er full av spennende grønne lunger og bydeler med mye å by på. Et av de mest moderne områdene i Oslo og kanskje også noe av det mest besøkte av både turister og fastboende er området nede ved havna, altså Aker Brygge og Tjuvholmen.

Aker Brygge og Tjuvholmen

Aker Brygge er et svært populært og trivelig restaurant område der byen møter fjorden. Her kan du rusle langs brygge kanten og nyte softis og ferske reker eller sette deg ned på en av de rundt femtusen restaurantstolene.

Jeg hadde æren av å bidra med filming av Tjuvholmen veldedighets selskap til fordel for kreftforeningen, arrangert av selveste Ola Kleiven .Jr.
Her er resultatet. Se i Full HD!
produsert av UNIKFOTO

Halvparten av dem befinner seg ute i sommerhalvåret. Her er det restauranter for enhver smak enten du er med venninner, familie eller i jobbsammenheng. På Aker Brygge er det alltid et yrende liv og for den shoppingglade på jakt etter nye moter og stiler, har området over tretti butikker å velge mellom.

Din guide til Tjuvholmen

Tjuvholmen er det nye moderne området her nede ved vannet. Mange kommer hit bare for å rusle rundt og se på de vakre byggverkene.
Din guide til Tjuvholmen
Tjuvholmen er spesielt kjent for sine mange kunstgallerier og her finner du en stor samling av akkurat det, blant annet Norges moderne samtidskunster Pushwagner og Astrup Fearnley museet som inneholder mye moderne kunst. Men det er mange å velge mellom, så det skal godt gjøres at du ikke finner noe som passer din smak. Liker dere kunstutendørs finnes det her også en stor skulpturpark. Her er det mange flotte installasjoner laget av verdens mest kjente kunstnere. I sommerhalvåret kan en også ta en tur opp i Tjuvtitten. Dette er for den som ikke har høydeskrekk. Glassheisen fører deg over femti meter opp og der oppe har du utsikt over byen, havna og fjorden.

Oslos vakre operahus

Operahuset i Oslo kneiser som et isfjell nede ved vannkanten. Du behøver ikke være interessert i opera eller ballett for å nyte denne vakre bygningen. Selve taket er nemlig laget slik at du kan gå rundt på det og ta inn over deg den vakre utsikten over fjorden. Taket har også plass til konserter av ulike slag og huset har flere restauranter for den sultne.

Som hovedstad har Oslo mye å by på hele året rundt. I tillegg til vanlig shopping og museer, finnes det også flotte rekreasjonsmuligheter i form av strender, grønne parker, lekeplasser og aktivitetssentre ute som inne. Du kan ake, gå på skøyter midt i sentrum eller ta skiene fatt og utforske marka som ligger rundt byen. Byen er absolutt ett sted der du kan nyte mange av livets goder i form av kunst, kultur, underholdning, fysisk aktivitet og vakker natur.